Welkom bij GB Trading

Beste bezoeker, u bevind zich nu op onze oude website.

Voor de liefhebbers houden wij deze nog een paar maanden in de lucht maar dan is het toch echt voorbij. Wanneer u meer informatie zoekt over onze unieke vouwboten verwijzen u naar www.portabote.nl.
Wanneer u meer informatie zoekt over de Dickinson Marine kachels bent u van harte welkom op onze website én webshop www.dickinsonmarine.nl.

 width=
 width=
 name=  name=
 width=
 name=
Veel gestelde vragen


Hoe "betrouwbaar" zijn de Porta-Bote scharnieren?

Deze zijn absoluut waterdicht en zijn zo uniek dat er zelfs een patent op rust. De scharnieren kunnen een druk weerstaan van 45 kg per vierkante inch (2,5 cm). De scharnieren zijn eigenlijk sterker dan de boot zelf! De scharnieren zijn zo ontworpen dat, hoe groter de druk op het scharnier wordt, des te meer het scharnier zich zal sluiten. De Porta-Bote scharnieren hebben zich de afgelopen 35 jaar bij meer dan 60.000 tevreden bezitters, over de gehele wereld, bewezen.

Waarom is de Porta-Bote stabieler dan boten van vast materiaal?
Flexibibiliteit is het geheim van Porta-Bote's ongelooflijke stabiliteit. Dit is ook de reden waarom opblaasbare boten stabieler zijn dan die van vast materiaal. Wanneer een grote golf tegen de zijkant van de flexibele Porta-Bote slaat, zal het polypropyleen meebuigen. Hierdoor zal de kracht van de golf onmiddellijk afzwakken.

Waarom is de Porta-Bote geconstrueerd van Polypropyleen? Hoe duurzaam is dit?
Polypropyleen is ontwikkeld in de luchtvaartindustrie. Het heeft opmerkelijke eigenschappen.
Onze formule heeft daarbij een ultra-violet en anti-oxidatie bewerking. Dit maakt het materiaal ongevoelig voor zonnestralen en chemicaliën in de lucht. Het is ook ongevoelig als het wordt blootgesteld aan zout, zuren etc. Het kan zelfs niet branden. Dit materiaal wordt op het moment ook gebruikt voor de fabricage van de "lifetime" batterij, kunstgras, autobumpers, snelwegborden etc. Hoe lang blijft het goed? Wij hebben Porta-Bote's onderzocht van 25 jaar oud en deze zagen er zo goed als nieuw uit! Daarom kunnen wij ook 10 jaar (!) garantie geven op de romp.

Hoe sterk is de romp zelf?
De romp van de Porta-Bote is bijna 5 mm. dik... tweemaal zo dik als een aluminium romp.
En, in tegenstelling tot een opblaasbare boot, zullen zelfs de scherpste rotsen geen schade toebrengen aan het bijna onverwoestbare Polypropyleen materiaal. Veel Porta-Bote's zijn in gebruik langs de kusten van Florida en de Bahama's, waar duikers ze gebruiken bij de scherpe koraalriffen.

Welk onderhoud hebben de scharnieren en de romp nodig?
Er is géén onderhoud nodig. De kleur is door en door. Indien de romp smerig is geworden, kan deze met gewoon water worden schoongemaakt. Aangezien de romp erg glad is blijft er niets aan vastzitten. Dus geen tijdverspilling aan schoonmaken, maar tijd voor plezier.

Voldoet de Porta-Bote aan de eisen van de kustwacht?
Ja! Alle 4 de modellen zijn bij de USA kustwacht getest. De boten doorstonden de laatste strenge standaardeisen. Deze hebben dan ook een NMMA certificaat.

Hoe gedraagt de Porta-Bote zich met een zeilpakket?
Ondanks dat de Porta-Bote niet tegen een Hobie-Cat zal op kunnen, is het toch een vrij snelle zeilboot en zal menige andere zeilboot het in deze klasse moeilijk hebben. De lij-zwaarden zorgen voor extra stabiliteit en koersvastheid.

Bestaan er andere opvouwboten?
In de afgelopen jaren zijn er vele pogingen gedaan om "opvouwboten" te maken. De meesten waren van slechte makelij en hebben de test van de tijd niet doorstaan óf bezitten, door hun vormgeving, absoluut níet de stabiliteit van de Porta-Bote. Voor zover wij weten zijn al deze botenbouwers ter ziele. De meesten waren geconstrueerd van hout, canvas of aluminium en hadden scharnieren van neoprene, hetgeen geen goed materiaal is voor vele malen buigen en vouwen. Er zullen waarschijnlijk méér pogingen worden gedaan nu Porta-Bote zich door de tijd heeft bewezen.Echter, Porta-Bote heeft het patent en het materiaal dat uitermate geschikt is.
En, u heeft de verzekering dat u investeert in een produkt dat zich gedurende de afgelopen 25 jaar zonder meer heeft bewezen. Een produkt waar u véle, véle jaren plezier van zult hebben.

 

WAT ZEGGEN DE EXPERTS VAN VERSCHILLENDE MAGAZINES OVER DE PORTA-BOTE

Field & Striem:
De opvouwbare Porta-Bote is waarschijnlijk de beste all-round visboot die er gemaakt is.
Small Boat:
Veel stabieler dan een opblaasboot met vlakke bodem en "klapt" niet op de golven.
Hunting:
Makkelijk te dragen en uit te vouwen door één persoon. Ook goed gedrag bij wat ruwer water.
Trailer Life:
Duurzaam materiaal en praktisch onverwoestbaar. Extra veilig doordat de boot onzinkbaar is.
Beet magazine:
In het verslag van BEET hengelsportmagazine nr. 3/98 staat; Géén van de door ons bekeken ontwerpen bezit de voordelen van de Porta-Bote.

 name=