Welkom bij GB Trading

Beste bezoeker, u bevind zich nu op onze oude website.

Voor de liefhebbers houden wij deze nog een paar maanden in de lucht maar dan is het toch echt voorbij. Wanneer u meer informatie zoekt over onze unieke vouwboten verwijzen u naar www.portabote.nl.
Wanneer u meer informatie zoekt over de Dickinson Marine kachels bent u van harte welkom op onze website én webshop www.dickinsonmarine.nl.

 width=
 width=
 name= name=
 width=
 name=

Reacties van gebruikers van de Porta-bote


Enkele reacties van PORTA-BOTE gebruikers vind u hieronder.

Allereerst ben ik blij dat ik de grootste maat heb genomen. Genoeg ruimte voor ons vieren en de hond.
In eerste instantie had ik een nieuwe 2, 5 Mercury motor gekocht. Ik was blij dat ik hem mocht inruilen bij jou
voor een 6 pk.
Met name in de grote vaart merk je dat je kracht tekort komt. Ook is het niet handig om een kleine benzine tank te hebben.
Hij is altijd leeg als het niet uitkomt. De 6 pk motor past goed achter de boot en ik heb de extra aluminium steunen voor de motor  niet hoeven te gebruiken. De boot is en blijft ons verbazen. Na een hele zomer veel te hebben gevaren kunnen we zeggen dat het een hele degelijke kwaliteit heeft. Ik heb over staal en houten balken gevaren zonder beschadigingen. We hebben er met vier volwassenen twee kinderen en een hond ingezeten samen goed voor 500 kg. Moesten toen wel langzaam varen. Tja het opbouwen zelf is een makkie en mensen die dat niet geloven moeten het gewoon een keer proberen. Wij hebben de Porta Dolly erbij gekocht. Met name op de camping
was dit ideaal. Ik trok hem met gemak alleen uit het water (met motor ) en kon hem dan gemakkelijk bij de caravan stalen.. Hij is namelijk wel diefstal gevoelig. Op dit moment ligt hij in mijn achtertuin mooi opgevouwen in de hoek te wachten op het volgende avontuur.

 

Wij zijn net terug van een heerlijke vakantie. Zijn o.a. in Istrië geweest en hebben daar heerlijk gevaren met onze “vouwboot”. Kregen veel bekijks en vragen over wat voor soort boot dit is. Wij kwamen daar ook
nog twee hele oude “vouwboten” tegen nog met een houten stoelzitting als bijboten van grote jachten. Onderweg heb ik ook nog twee vouwboten gezien op daken van campers. Kortom hij bevalt ons erg goed,
is makkelijk uit te vouwen en vaart uitstekend. Als je er alleen in zit kan hij planeren en ga je hartstikke snel. Sneller dan mening andere (rubber)boot. Dit vaak tot verbazing en jaloezie ie van die bootbezitters. Bijgaande foto is een bewijs van heel veel boot plezier.

Theo Taekema

Hierbij enkele foto's van onze "brandweerboot" die met regelmaat ingezet
wordt als er weer eens dieren zwemmen in de Hollandse IJssel die langs onze
plaats stroomd.
De eenvoud van het in elkaar zetten van de boot wijst zichzelf en is voor de
korpsleden zeer plezierig in het gebruik.

Brandweer De Waarden - Postcommandant Oudewater.

R.Vergouwen
(GB trading: De Porta-Bote van dit Brandweerkorps is aangeschaft in 2001. Wij ontvingen deze mail in aug. 2009.
Dit betekent dus dat het korps al 8 jaar ervaring met de boot heeft ).

Porta-Bote: Eén, twee, drie, klaar…varen maar!
Regelmatig krijg ik de vraag wat ik op de dakdragers van mijn auto heb liggen. ‘Een boot’ is mijn simpele antwoord. ‘Een porta-bote…, een boot die je net als een kartonnen doos open en dicht kunt vouwen.’ De verbazing wordt nog groter wanneer ik er bij vermeld dat je binnen 10 minuten klaar bent om te kunnen gaan varen.

Volwaardige boot
Voor diegene die niet bekend is met het product is het moeilijk voor te stellen dat je met een paar eenvoudige handelingen een volwaardige vis of toerboot tot je beschikking hebt. Volwaardig betekent in dit geval een boot met 3 zitbanken, roeispanen en een spiegel waar je een buitenboordmotor of elektromotor op kunt bevestigen. Opgevouwen doet de boot nog het meest denken aan een surfplank.

Flexibel bootje
Met mijn porta-bote heb ik al vele visreizen gemaakt en heb ik op stekken gevist waar je normaal gesproken onmogelijk zou kunnen vissen. Regelmatig vis ik in het buitenland en eigenlijk gaat de porta-bote altijd mee. Het grote voordeel is dat je met een dergelijke boot heel flexibel bent. Zie je ergens een mooi watertje dan ben je binnen een mum van tijd aan het vissen zonder dat kostbare tijd verloren gaat bij het zoeken van bijvoorbeeld een trailerhelling wanneer je een boot met trailer bij je zou hebben. Daarnaast is de boot erg licht in gewicht (mijn uitvoering weegt slechts 27 kg) en voor 100% bestand tegen scherpe rotsen en andere obstakels, iets wat bij mijn type visserij een heel groot voordeel is. Als roofvisser zoek je de vis vaak tussen allerlei obstakels maar met deze boot hoef ik niet bang te zijn voor beschadigingen. Het materiaal, copolymer polypropylene, is zeer sterk, flexibel en heel erg duurzaam.

Vaar- en viseigenschappen
De boot ligt erg stabiel in het water. Met 2 man kun je een perfecte visdag beleven. Je kunt de boot prima op de wind of de stroming laten driften en met een elektromotor een beetje bijsturen mocht dat nodig zijn. Omdat er een soort bolling in de bodem zit heb ik een eenvoudig vlondertje gemaakt zodat je ook vanuit de boot staand kunt werpen. Verticalen, trollen en casten, het is allemaal mogelijk.

Persoonlijke wensen
De boot is makkelijk om te bouwen tot een boot die voldoet aan de persoonlijke voorkeur van de individuele gebruiker. Met een paar schroeven en bouten monteer ik hengelsteunen, hengelhouders, dieptemeter en kuipstoeltje op die plaatsen die voor mij het handigst zijn. Op die manier ontstaat een boot helemaal aangepast aan de eigen wensen. Zo heb ik in het buitenland al meerdere keren de vraag gekregen of ik niet bereid was om de boot te verkopen. Nee, voorlopig valt er niet te onderhandelen over dit schuitje en hoop ik nog vele visavonturen te bleven met deze porta-bote!

Juan Gonzalez (januari 2009)

 

Zolang als ik de Porta-Bote gebruik, dit is mijn tweede heb ik er alleen maar plezier van.
De eerste was een 3.20 mtr en deze kocht ik tweede hands, eenvoudig op het dak van de auto om te vissen of tijdens de vakantie naar de Adriatische kust.
Toen de kinderen groter werden werd de boot eigenlijk iets te klein, dus een investering in de grootste Porta-Boat was snel besloten en na een telefonische afspraak gingen we op weg naat Lelystad om de nieuwe boot op te halen.
Er was ruim de tijd om alle vragen te stellen en onder het genot van een kopje koffie werd alles uitgelegd. De grote boot weegt slechts 42 kilo en kon zonder probleem op het dak van onze auto en als extra advies kregen we mee dat wanneer de boot teveel door zou veren er een lat onder geplaatst kon worden ter ondersteuning.

Ruim een meter langer en dat maakte een groot verschil, alles net iets ruimer en alle "bagage"kon mee. Denk hierbij aan vissen en alles wat daar bij nodig is met drie volwassenen en een vakantie tocht inclusief, koelbox, snorkelspullen, parasol, matjes om op te liggen en hengels inclusief viskoffer.
Alles gaat er moeiteloos in en met vijf pk kom je goed van z`n plaats terwijl 10 pk ook nog kan en mag.

Wij varen ermee op meren, in de Amsterdamse grachten maar ook gaat de boot mee naar de Adriatische zee om prachtig tussen de eilanden door te varen en te genieten van de vrijheid die je hebt of we gaan ermee vissen en vangen dan de vissen die we hier ook in de winkel zien zoals sardines en dorades.

Kortom de Porta-Boat geeft veel vrijheid en plezier en los van deze voordelen is het gewicht t.o.v. een rubberboot de grote winnaar een rubber boot van deze afmeting wegt al snel 70 kilo terwijl de Porta-Boat slechts 42 kilo weegt dus eenvoudig op het dak van de auto te plaatsen en veel sneller vaar klaar te maken.
Na enige oefening slechts 10 minuten nodig om de boot vanaf de auto in het water te krijgen.

De folder spreekt de waarheid is mijn ervaring en hetzelfde verhaal van GB Trading is gewoon waar
zonder bla bla.

In sommige testen of programma`s wordt wel gesproken over een aanrader als een artikel wordt getest en dit geldt zeker voor de Porta -Boat en de service van GB Trading in Lelystad.

F. A.,
Bussum


Hallo vissers en visliefhebbers,

Samen met mijn echtgenote en vismaat Yvonne dan toch eindeljk de eerste "maidentrip"gemaakt met onze nieuwe aanwinst de porta-bote genaamd "The lucky One ".
Het was weer even wennen om hem in elkaar te zetten want tussen de aanschaf van de boot en de nieuwe motor licht een half jaar. Eeen prachtige nieuwe Tohatsu 5 pk four-stroke met slipkoppeling en al. Geweldig !!
Maar het was het wachten meer dan waard. Wat een ideale boot die je werkelijk overal in Nederland
te water kan laten.
Zelfs geschikt voor rustige dagen op zee op makreel en geep etc.
Maar natuurlijk op de Noordzee geen risico's nemen.
We gaan hem dit jaar waarschijnlijk nog in Denemarken uitproberen, maar natuurlijk ook lekker spelevaren in de mooie nederlandse steden en wateren daaromheen.
We hebben werkelijk genoten van onze eerste trip en Yvonne heeft de boot gedoopt met wat goedkope champagne , die trouwens erg lekker was.
We houden jullie op de hoogte van de avonturen van "The Lucky One" .
We hopen uit ons beider hart dat deze prachtaanwinst maar lang mee mag gaan.
Maar dat moet volgens de Amerikaanse kustwacht, want die gebruiken deze boten ook, geen probleem zijn.
Voor verder info over andere types van de porta-bote en verder classificaties en prijzen verwijs ik jullie graag naar de enige importeur in Nederland www.gbt.nl

De visgroeten van Yvonne en Lucky Luc Mom


Alweer een aantal jaar geleden hadden we voor ons onderzoek voor Rijkswaterstaat Riza deze boot aangeschaft. We hadden een "OER"project (onderzoek ecologie rivieruiterwaardplassen) waarbij een aantal uiterwaardplassen langs de Waal moesten worden geïnventariseerd op waterplanten. Met dit voertuig konden we prachtig al deze ondiepe plassen afvaren en onze metingen verrichten. Omdat deze plassen moeilijk te bereiken zijn was de Portaboot een ideale boot om met zijn in-en uitklapsysteem bij iedere plas weer op te bouwen of op te vouwen. Ook werd de boot wel eens van plas naar plas versleept, onder en over prikkeldraad heen, door modder slib en zand, en ook dat heeft die alles prima doorstaan (zie wedstrijdfoto's-GB trading). Voor ons werd het een echte "OER"-boot.

Rijkswaterstaat - Lelystad


Bijgaand zenden wij u een foto van onze Porta-Bote 12' wit met zwart frontzeil en Mercury 5pk 4-takt bb., welke in 2004 is gemaakt vanuit een rubber boot (Zodiac) in de Adriatische Zee voor de kust van het schitterende historische stadje Rovinj in Istrie (behorend tot Kroatie in voormalig Joegoslavie).
In onze vriendenkring hebben er 3 een rubberboot (1x Zodiac met 40pk bb. en 2x Jam met resp. 25pk en 20pk) en toen wij voor de eerste keer met onze Porta-Bote met hun op vakantie gingen naar Istrie, oogsten we veel lof over de capaciteiten van onze vouwboot met een 5pk 4-takt Mercury bb. Qua max. snelheid konden we ons natuurlijk niet helemaal meten met de 40pk en 25 pk, maar de boot met 20pk had toch dikwijls moeite, om onze boot te volgen. Verder kreeg onze boot bij harde wind en hoge golfslag minder water binnen, dan de andere boten, omdat de Porta-Bote echt goed door de golven 'snijdt'. Bovendien gebruikten de anderen vele malen meer brandstof, dan wij. Vorig jaar waren we in Loosdrecht, waar we ontzettend hebben genoten op de prachtige Vecht en de Loosdrechtse Plassen, een schitterend vaargebied.

Frans en Anja Wouters
Lichtenvoorde


De volgende vragen legden wij onze klanten voor over de Porta-Bote.

Dhr. M. van Etten uit Alphen a/d Rijn

 1. Waar gebruikt u de Porta-Bote voor?
  Vissen, vissen en nog eens vissen. Bijna om het weekeinde.
 2. Voor welke wateren gebruikt u de boot?
  Vaarten, plassen, meren en kanalen.
 3. Hoe ervaart u het vervoeren van de boot naar de bestemming?
  Makkelijk. Ligt goed op het autodak en licht in gewicht om hem eraf te halen.
 4. Neemt u de boot ook mee naar het buitenland?
  Jazeker. Frankrijk voor het karperen.
 5. Hoe ervaart u het uitvouwen van de boot?
  Makkie. Met 25 min. ben ik klaar. Net als voorheen met mijn getrailerde visboot.
 6. Hoe ervaart u het gedrag van de boot indien u met een buitenboordmotor vaart en hoeveel pk. is deze?
  Met mijn 4,5 pk. Johnson + elektrobuitenboordmotor vaart hij prima. Goed koersvast en perfect voor "slepend vissen".
 7. Hoe ervaart u de stabiliteit?
  Ruimschoots voldoende voor hetgeen ik ermee doe.
 8. Zou u de Porta-Bote aan anderen aanbevelen?
  Zeker weten. Mijn maatjes staan ook steeds weer verbaasd te kijken.
 9. Een korte omschrijving van uw algemene ervaring?
  Ik heb een 4,5 pk buitenboordmotor en elektromotor + downrigger + fishfinder + 2 draaibare stoelen en, tevens draaibare, hengelsteunen in mijn 12' Porta-Bote. Dit met 2 personen en véél vismateriaal. Kortom compleet!! Ik kan maar één ding zeggen. Ik wou dat ik hem jaren eerder had gehad!

Dhr. C.A. Walraven uit Renswoude

 1. Waar gebruikt u de Porta-Bote voor?
  Vissen.
 2. Voor welke wateren gebruikt u de boot?
  Alle rustige wateren.
 3. Hoe ervaart u het vervoeren van de boot naar de bestemming?
  Heel eenvoudig mee te nemen.
 4. Neemt u de boot ook mee naar het buitenland?
  Nee, maar het is heel goed mogelijk.
 5. Hoe ervaart u het uitvouwen van de boot?
  Geen enkel probleem. Binnen 20 min. vaarklaar (één man).
 6. Hoe ervaart u het gedrag van de boot indien u met een buitenboordmotor vaart en hoeveel pk. is deze?
  Honda 2 pk. Motor is voldoende voor mijn 10' Porta-Bote.
 7. Hoe ervaart u de stabiliteit?
  Vaart lekker rustig.
 8. Zou u de Porta-Bote aan anderen aanbevelen?
  Prima voor zo'n lichtgewicht boot.
 9. Een korte omschrijving van uw algemene ervaring?
  Ja.Een prima alternatief als je geen opslagruimte hebt voor een boot met een trailer. Neemt opgevouwen minder plaats in beslag dan een surfplank.

Dhr. A. Ritmeester uit Lelystad.

 1. Waar gebruikt u de Porta-Bote voor?
  Vissen.
 2. Voor welke wateren gebruikt u de boot?
  Binnenwater, meren, kanalen, Botnische Golf in Zweden.
 3. Hoe ervaart u het vervoeren van de boot naar de bestemming?
  Probleemloos.
 4. Neemt u de boot ook mee naar het buitenland?
  Ja.
 5. Hoe ervaart u het uitvouwen van de boot?
  Gaat makkelijk.
 6. Hoe ervaart u het gedrag van de boot indien u met een buitenboordmotor vaart en hoeveel pk. is deze?
  Honda 2 pk., 10 ft. boot. Gaat prima ook bij tegenwind en golven.
 7. Hoe ervaart u de stabiliteit?
  Uitstekend. Zeer(!!) stabiel in verhouding tot lengte.
 8. Zou u de Porta-Bote aan anderen aanbevelen?
  Ja, zonder meer.
 9. Een korte omschrijving van uw algemene ervaring?
  Als vliegvisser sta ik samen met een vismaat een hele dag te werpen-vissen. Aan de stabiliteit worden dus hoge eisen gesteld. De Porta-Bote maakt het waar. Verbazend hoe de boot zich op ruw water gedraagt. Veel beter dan énige polyester boot van die afmetingen waar ik ooit in hebt gevist. Bij het vissen op de Botnische Golf ben ik enige malen met volle snelheid op een rots onder water gevaren. Je zou een gat in de boot verwachten maar het enige is dat je, met véél moeite, lichte krasjes ziet op de plaats van de aanvaring. Indien de Porta-Bote door mij alleen gevaren wordt, kan ik op het achterste bankje blijven zitten en nog steeds over de punt heen kijken en dit is zeer prettig. Als ik de achterkant van een roeiriem gebruik als verlengstuk van de stuurhandle van de motor en op het middelste bankje zit neemt de snelheid fors toe. Makkelijk als je een eind wil varen. Kortom, "een Porta-Bote koop je eigenlijk altijd te laat"!

Dhr. W.G. Winkenius uit Dordrecht

 1. Waar gebruikt u de Porta-Bote voor?
  Recreatie en vissen.
 2. Voor welke wateren gebruikt u de boot?
  Binnenwater.
 3. Hoe ervaart u het vervoeren van de boot naar de bestemming?
  Goed.
 4. Neemt u de boot ook mee naar het buitenland?
  Nee.
 5. Hoe ervaart u het uitvouwen van de boot?
  Goed
 6. Hoe ervaart u het gedrag van de boot indien u met een buitenboordmotor vaart en hoeveel pk. is deze?
  2pk.
 7. Hoe ervaart u de stabiliteit?
  Goed.
 8. Zou u de Porta-Bote aan anderen aanbevelen?
  Ja.
 9. Een korte omschrijving van uw algemene ervaring?
  Overal te water te "gooien". Geen lig- en havengeld. Gemakkelijk op te bergen in de winter. Neemt plat tegen de muur geen ruimte in. !

Dhr. H.Th. van Hattum uit Alphen aan de Rijn

 1. Waar gebruikt u de Porta-Bote voor?
  Recreatie zoals vissen en roeien.
 2. Voor welke wateren gebruikt u de boot?
  Meren, kanalen. Ook zoute wateren.
 3. Hoe ervaart u het vervoeren van de boot naar de bestemming?
  Geen enkel probleem, zeer gemakkelijk.
 4. Neemt u de boot ook mee naar het buitenland?
  Fjorden in Noorwegen. Dit jaar (1998) 2x en is ± 8400 km. op het dak van een busje.
 5. Hoe ervaart u het uitvouwen van de boot?
  Routineklusje.
 6. Hoe ervaart u het gedrag van de boot indien u met een buitenboordmotor vaart en hoeveel pk. is deze?
  Met Tomos 4,5TX zeer goed.
 7. Hoe ervaart u de stabiliteit?
  Goed. Klééft aan het water.
 8. Zou u de Porta-Bote aan anderen aanbevelen?
  Zeer zeker.
 9. Een korte omschrijving van uw algemene ervaring?
  Na 3 seizoenen kan ik niet anders dan mijn bewondering uitspreken voor het concept van de Porta-Bote. Gedraagt zich zéér goed in ruw water en laat zich ook uitstekend roeien. Heeft stijf gestaan door nachtvorsten in september j.l. in Noorwegen (260 km. van Trondheim) en nog steeds geen tekortkomingen. Proficiat!!!!

Dhr. P. Maatman uit Velserbroek

 1. Waar gebruikt u de Porta-Bote voor?
  Vissen.
 2. Voor welke wateren gebruikt u de boot?
  Binnenwater, meren, kanalen.
 3. Hoe ervaart u het vervoeren van de boot naar de bestemming?
  Gemakkelijk.
 4. Neemt u de boot ook mee naar het buitenland?
  Nee.
 5. Hoe ervaart u het uitvouwen van de boot?
  Gemakkelijk.
 6. Hoe ervaart u het gedrag van de boot indien u met een buitenboordmotor vaart en hoeveel pk. is deze?
  Goed hanteerbaar.
 7. Hoe ervaart u de stabiliteit?
  Goed.
 8. Zou u de Porta-Bote aan anderen aanbevelen?
  Ja.
 9. Een korte omschrijving van uw algemene ervaring?
  Licht, gemakkelijk en de bereikbaarheid van tot voor kort onbereikbare stukken. Stabiel.

Dhr. F.G.J.M. Hendriks uit Angeren

 1. Waar gebruikt u de Porta-Bote voor?
  Vissen en recreatie.
 2. Voor welke wateren gebruikt u de boot?
  Binnenwater, kanalen en meren.
 3. Hoe ervaart u het vervoeren van de boot naar de bestemming?
  Uitstekend.
 4. Neemt u de boot ook mee naar het buitenland?
  Ja, naar Denemarken.
 5. Hoe ervaart u het uitvouwen van de boot?
  Gemakkelijk.
 6. Hoe ervaart u het gedrag van de boot indien u met een buitenboordmotor vaart en hoeveel pk. is deze?
  Uitstekend. Mercury 5 pk.
 7. Hoe ervaart u de stabiliteit?
  Goed.
 8. Zou u de Porta-Bote aan anderen aanbevelen?
  Zeker weten.
 9. Een korte omschrijving van uw algemene ervaring?
  Voor mij dé oplossing gezien 't feit auto + caravan (want waar blijft anders de boot).

Visvereniging "DE BARONIESCHE HENGELAARS" uit Breda

 1. Waar gebruikt u de Porta-Bote voor?
  Bedrijfsmatig.
 2. Voor welke wateren gebruikt u de boot?
  Binnenwateren.
 3. Hoe ervaart u het vervoeren van de boot naar de bestemming?
  Goed.
 4. Neemt u de boot ook mee naar het buitenland?
  Ja.
 5. Hoe ervaart u het uitvouwen van de boot?
  Goed.
 6. Hoe ervaart u het gedrag van de boot indien u met een buitenboordmotor vaart en hoeveel pk. is deze?
  Stabiel en snel. Evinrude 8 pk.
 7. Hoe ervaart u de stabiliteit?
  Goed.
 8. Zou u de Porta-Bote aan anderen aanbevelen?
  Afhankelijk van gewenst doel.
 9. Een korte omschrijving van uw algemene ervaring?
  De Porta-Bote voldoet uitstekend. Vooral dat de boot niet gemakkelijk beschadigd is een pré.

Deze berichten kwamen onlangs bij ons binnen.

In maart heb ik bij u een Porta-Bote 10' gekocht. Door omstandigheden kon ik niet eerder dan afgelopen week de boot uit proberen.
Wij, mijn vrouw en ik, zijn een weekje in Friesland geweest en hebben de Porta-Bote 10' meegenomen op de auto (Opel Corsa). De boot op de dakdrager leggen gaat heel gemakkelijk en alle andere benodigdheden, even passen en meten, in de auto. Aangekomen in Friesland kon ik niet wachten om de kofferbak uit te pakken, want ik moest weten of het inderdaad zo makkelijk was om de Porta-Bote op te zetten en het gaat inderdaad zo snel zoals wordt beschreven in de brochures.
Ik kan u mededelen dat het inderdaad een fluitje van een cent (euro) is. De boot laat zich gemakkelijk uitvouwen. Ik heb er de eerste keer 15 minuten over gedaan, met alles er op en er aan, óók de motor. Het spannendste moest nog komen, het water in ! Nu dat ging buitengewoon gemakkelijk, wél een vreemd gevoel om zo het kontakt met het water te hebben onder je voeten. Ik heb met bijzonder veel plezier heel wat uurtjes met de boot gevaren, zelfs mijn vrouw is meegeweest en dat wil wat zeggen, want zij is geen held op het water.

Mijn ervaring met de Porta-Bote is:

Makkelijk te vervoeren. Eenvoudig op te bouwen. Zeer wendbaar. Een fijne visboot. Een leuk tourbootje. Makkelijk in en uit het water te halen. Veel mensen kijken naar je, zo van, hoe kan dat nu? Een negatieve is er ook: ik kan er niet van afblijven (grapje).
Nogmaals mijn complimenten, een geweldige vis-tourboot en voldoet volledig aan mijn verwachtingen.

Jos de Bokx - Zeist.

We hebben er al 1 keer meegevaren. GEWELDIG! Onze motor is prima ervoor (5 pk). Het op- en afbreken is ook geen enkel probleem.

Mevrouw P. - Wassenaar.

Hieronder een minder prettige situatie die een Porta-Bote gebruiker meemaakte.
Het illustreert weer eens de duurzaamheid van de unieke opvouwbare Porta-Bote.


Deze klant, een enthousiast en professionele sportvisser, maakt erg veel gebruik van de Porta-Bote en wel op vele plekken Europa. Dit betekent ook dat de Porta-Bote véle malen op het dak het dak van de auto wordt gemonteerd om naar de bestemming te gaan. Zoals bij zo veel dingen werd dit ook een routinekwestie en op een gegeven moment min of meer automatisch gedaan. En dan kán het fout gaan. Bij het vastzetten van de Porta-Bote op de dakdragers werd vergeten de voorste sjorband vast te zetten.
Het gevolg was dat de boot, na enige snelheid van de auto, omhoog kwam. De achterste dakdager werd ook van het dak gerukt en het geheel kwam met een klap op de straat te liggen. Een auto die er achter reed kon alles niet meer ontwijken en reed nog eens over de boot heen!! Gevolg? Enkele krasjes op de boot en een klein scheurtje aan de voorzijde. De klant heeft zijn weg vervolgd en vaart, nu met nóg meer enthousiasme, nog steeds met de Porta-Bote.

Vervolgens nog een paar uit de USA voor degenen die geen moeite
hebben met Engels. De inhoud spreekt voor zichzelf.

Hi, We have a 10' PB that's about 8 years old we use it as a dinghy
tender for our sailboat. We purchased it in Seattle and used it up there
very regularly until 2004. In 04 we left to go cruising full time, since
then we have used it almost every day. I would like to say we have been kind
to the dinghy but that's not true, In fact we have beat the living
daylights out of it. We have been south of the US since the fall of 04 so tropical
sun is hard on the dink. we finally had to replace the original wood seats
in 05 but have no other problems. We originally had a 9.9 outboard on it
(yes I know that's way to much engine but it worked great). We would routinely
hit the beaches in Mexico full throttle and slide up the beach while the
other folks with heavy fiberglass dinghies were getting a hernia. The dink has
been indestructible including blowing out of my pickup at 60mph. To say we
are happy with your product would be an understatement. As with anything
things can always be improved but at a cost, we feel for the product and the price it can't be
beat.
Thanks for a great product. By the way we have some great Ideas
for after market stuff as boating in the tropics with a porta boat is
a whole lot different.

Thanks again Rob & Linda S/V Catnabout

 

I actually did not finish my e-mail before my lap top went sour with my connection.
Weird how it sent the unfinished mail. Anyway, thank you by the way for getting
back to me on a Saturday. Now that is awesome customer service.
I have a 4 horse Mercury, a marine battery with a 27
thrust trolling motor and I tell you I have taken advantage of the
wonderful Minnesota Lakes right across the border from Fargo, North Dakota.

Toughness:
I got caught in winds 50 or 60 mile in hour winds (approximately
1995/1996) in Hawley, Minnesota coming back from fishing. I was scared, the
whole car was moving. The winds blew down a significant amount of large trees
by the golf course and other areas (news maker) Tornado like conditions.

My Porte-boat was ripped from the top of my pathfinder and blown about 50 yards
in the air. I watched it fly similar to the movie "The Wizard of oz." To my
amazement no damage; a lot of scrapes on the white hull but perfectly
operational.

Additionally, while duck hunting in North Dakota (winter conditions)
we wanted to get to this semi-frozen slew down the side of a large hill. Well,
we secured everything safely in the Porte-bote and we rode her safely down
that frozen hill like a tobaggon and set up our decoys to Mallard and goose
hunt. I wanted to share a few stories with your company on absolute
durability, strength and reliability of your product. My Porte-Bote has been through
hell and still performs superbly. My Dad owns one in Florida too, he has the
silver model.

Anyway, I'm sure you folks hear stories about the performance of
your boats. However, I had a second and wanted to share a few of my own stories
with your company. I am confident I will own this boat for the rest of my life
and when I am gone my two daughters will be using it as well. Thanks for
the help and producing an incredible product. I love it. A very impressed
and happy Porte-Bote owner.
Neal!

 

Porta Boat in Indonesia.
We are now back from the January Orangutan photo shoot for Animal Planet
in Borneo. Everything was great and the boat performed very well.
We did receive it just in time!
Thank you for your help!

 

 

 

 name=